Sayfalar

25 Kasım 2014 Salı

HAVUÇ RÜYASI TATLISI TARİFİ



Özellikle kış aylarının vitamin depolarından biri olan havucu az tüketen çocuklarımıza havucu sevdirecek bir tarifi sizlerle paylaşacağım:

İlk bakışta zor bir tarif hissi uyandırmasına rağmen oldukça pratik ve de inanılmaz lezzetli tarifimizi mutlaka denemelisiniz

Şimdiden Afiyet Olsun :)        



Malzemeler:         

  • 1 kg. havuç
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 2 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi (portakal da olabilir)
  • 3 paket Petibör bisküvi

Hem çok hafif, hem de tam bir görsel şölen!


   Hazırlanışı


  • Havuçların kabuklarını soyarak iri halkalar halinde doğrayın, doğranan parçaları bi tencereye alarak üzerine 7 su bardağı sıcak su ekleyerek haşlayın. (Eğer düdüklü tencerede haşlayacaksanız 5 su bardağı yeterlidir.)
  • İyice haşlanan  havuçları suyuyla birlikte  rondodan geçirerek  püre haline getirin ve ardından yeniden tencereye alın ve de 1 bardak soğuk suda çözdürdüğünüz nişastayı püreye karıştırın.
  • Yapılan karışıma Şeker,limon (portakal) kabuğu rendesi ve vanilyayı da ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırınız.
  • Pastamızın muhallebisini hazırladıktan sonra Orta boy borcamı ıslatın ve 1 sıra petibör bisküvi yerleştirin. Bisküvilerin üzerini kaplayacak şekilde havuçlu karışımdan ekleyerek heryerine eşit dağılmasını sağlayın ardından tekrar bisküvi ve tekrar karışım şeklinde 4 veya 5 kat şeklinde malzemelerimizi sırası ile yerleştirin.
  • Hazırladığınız tatlıyı dolapta  2-3 saat dinlendirip, dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun :)

NOT : dilerseniz pastanızın üzerini krem şanti ile süsleyerek  dilimlerin üzerine çekilmiş antep fıstığı da ekleyebilirsiniz

1 yorum: