Özellikle kış aylarının vitamin depolarından biri olan havucu az tüketen çocuklarımıza havucu sevdirecek bir tarifi sizlerle paylaşacağım:
İlk bakışta zor bir tarif hissi uyandırmasına rağmen oldukça pratik ve de inanılmaz lezzetli tarifimizi mutlaka denemelisiniz
Şimdiden Afiyet Olsun :)
Malzemeler:
- 1 kg. havuç
- 2 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 2 paket vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi (portakal da olabilir)
- 3 paket Petibör bisküvi
Hem çok hafif, hem de tam bir görsel şölen!
Hazırlanışı
- Havuçların kabuklarını soyarak iri halkalar halinde doğrayın, doğranan parçaları bi tencereye alarak üzerine 7 su bardağı sıcak su ekleyerek haşlayın. (Eğer düdüklü tencerede haşlayacaksanız 5 su bardağı yeterlidir.)
- İyice haşlanan havuçları suyuyla birlikte rondodan geçirerek püre haline getirin ve ardından yeniden tencereye alın ve de 1 bardak soğuk suda çözdürdüğünüz nişastayı püreye karıştırın.
- Yapılan karışıma Şeker,limon (portakal) kabuğu rendesi ve vanilyayı da ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırınız.
- Pastamızın muhallebisini hazırladıktan sonra Orta boy borcamı ıslatın ve 1 sıra petibör bisküvi yerleştirin. Bisküvilerin üzerini kaplayacak şekilde havuçlu karışımdan ekleyerek heryerine eşit dağılmasını sağlayın ardından tekrar bisküvi ve tekrar karışım şeklinde 4 veya 5 kat şeklinde malzemelerimizi sırası ile yerleştirin.
- Hazırladığınız tatlıyı dolapta 2-3 saat dinlendirip, dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun :)
NOT : dilerseniz pastanızın üzerini krem şanti ile süsleyerek dilimlerin üzerine çekilmiş antep fıstığı da ekleyebilirsiniz
Benim tarifimi nasıl sahiplenmişsiniz pessss
YanıtlaSil